Un singur candidat pentru o funcție de director în IGPR? Ghinion, am fost acolo.

politia-romana

De fiecare dată când auzim că la un concurs pentru ditamai funcția de DIRECTOR în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, regăsim un singur candidat, fiecare dintre noi își ridică anumite semne de întrebare.

Așa cum și nouă ne-a trezit suspiciuni faptul că la concursul organizat astăzi pentru ocuparea funcției de director al Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, din doi candidați înscriși inițial, în mod subit a rămas doar unul. Așa că organizația noastră sindicală a decis să nu îl lase singurel pe domnul candidat, motiv pentru care am fost delegat să particip în calitate de observator la sediul IGPR, acolo unde a avut loc supliciul.

Zic supliciu, pentru că s-a părut a fi un adevărat chin pentru aspirantul la funcția de director, să răspundă la subiectele de interviu.  Și dacă i-a „căzut fața”, chiar și acoperită de mască, atunci când m-a văzut în sală, și dacă eu am fost cauza emoțiilor copleșitoare care probabil l-au cuprins,  dacă prezența mea total neașteptată în camera de tortură l-a făcut să uite tot ce a învățat (pentru că sunt convins că a studiat temeinic), îmi cer scuze.

Atât candidatului, cât și comisiei de evaluare, le-am solicitat să se respecte la milimetru procedurile, în caz contrar rezervându-ne dreptul să solicităm de îndată în instanță anularea  concursului. Nu a fost însă cazul, pentru că sincer, am rămas plăcut surprins despre modul cum președinta comisiei – d-na chestor Carmen-Camelia ȚUICU, inspector general-adjunct al IGPR,  a coordonat organizarea și desfășurarea acestuia. Cu camere video, cu filmarea anterioară a activității de întocmire a subiectelor, cu respectarea cu strictețe a fiecărei reguli impusă de legiuitor. Cu punct și cu virgulă.

Că a avut vreo influență prezența mea acolo? Poate că da, eu sper că nu.

Cert este că activitatea s-a desfășurat „ca la carte” și de această dată nu pot decât să felicit conducerea Poliției Române cu timida speranță că așa se vor organiza și pe viitor concursurile de ocupare a unor funcții de conducere, mai ales a celor de extremă importanță.

Cel mai probabil comisarul-șef de poliție, aflând că a rămas candidat unic,  deja îi cinstise pe apropiați, care l-au antefelicitat urându-i „SĂ NE TRĂIEȘTI, DIRECTORE!”.

Ghinion, am fost acolo. Din doi candidați a rămas doar unul, care din doi neuroni a rămas doar cu unul. Cu nota 4,85 din păcate deocamdată nu poți ocupa această funcție, „directore„. Poate pe viitor, spor la învățat.

Bogdan Bănică
Președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS 

 Demnitate, Onoare, Respect, Camaraderie

SNPR DECUS este mereu aproape de membrii săi

Conducerea SNPR DECUS dă, încă o dată, dovadă că se preocupă de binele membrilor de sindicat. În aceste zile, au fost începute demersurile pentru încadrarea activității polițiștilor, indiferent de structura