Încă un meci câștigat de SNPR DECUS

Dispoziția de sancționare a fost anulată de IGPR

În pofida promisiunilor și angajamentelor de reformare a Poliției Române, mobbingul (hărțuirea profesională la locul de muncă) este încă foarte prezent în actul managerial al unor pseudo-șefi ai unităților și subunităților de poliție.

Astfel, se uzitează de instituția cercetării disciplinare abuzive împotriva polițiștilor vocali, așa cum este și cazul unui coleg de-al nostru din cadrul IPJ Galați. Împotriva acestuia se declanșează cercetări disciplinare pentru fel și fel de motive închipuite, abuzul continuând pe tot parcursul cercetării prealabile până la aplicarea sancțiunii.

În acest caz, membrul nostru de sindicat a fost sancționat cu “diminuarea salariului de bază cu 20% pentru o perioadă de două luni”, fiind asistat/reprezentat de către vicepreședintele regional al SNPR DECUS – Claudiu Tănase. Acesta a identificat mai multe nereguli în ceea ce privește procedura cercetării prealabile, faptul că membrului nostru de sindicat i s-a restrâns dreptul la apărare, precum și alte aberații emise din puțul gândirii controlorilor interni, cu girul șefului IPJ Galați.

Vicepreședintele regional al SNPR DECUS, Claudiu Tănase

Firește, s-a contestat la forul superior, în speță IGPR, actul administrativ de sancționare, ocazie cu care Inspectorul General a fost nevoit să admită faptul că membrul nostru de sindicat a fost sancționat existând motive temeinice de ilegalitate, și a anulat actul administrativ de sancționare.

Dispoziția de sancționare a fost anulată de IGPR

Îl felicităm pentru implicare și pentru efortul depus pe dl. Claudiu Tănase, vicepreședinte regional al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS și în același timp îi rugăm pe membrii noștri de sindicat să ne încunoștiințeze în timp util orice abuz din partea șefilor, pentru a-l putea contracara folosindu-ne de mijloacele legale pe care le avem la îndemână.

SNPR DECUS – Demnitate, Onoare, Respect, Camaraderie

Politisti de frontiera loviti de mafioti

Oamenii legii isi fac datoria, dar sunt imbranciti, batuti si scuipati. Asta s-a intamplat astazi in Pasul Prislop din judetul Maramures. Politistii de Frontiera au oprit cu camion cu lemne,

SNPR DECUS este mereu aproape de membrii săi

Conducerea SNPR DECUS dă, încă o dată, dovadă că se preocupă de binele membrilor de sindicat. În aceste zile, au fost începute demersurile pentru încadrarea activității polițiștilor, indiferent de structura