Avertisment: Blocarea angajărilor reduce capacitatea de intervenție a Poliției; deficit de minim 25% la Sibiu, urmat de pensionări masive

5d6f231f60008bc700b625a318e252422863cd68-594x463

Blocarea angajărilor în structurile administrative centrale va afecta grav activitatea Poliției Române, prin reducerea capacității de intervenție și generarea unui nou val de pensionări masive, din cauza presiunii existente pe actualii angajați, a declarat pentru stiridesibiu.ro Gabriel Ivanov, prim-vicepreședinte al Federației Smart Lex. Inspectorate precum IPJ Sibiu vor avea cel puțin un sfert din necesarul de personal blocat, iar lipsa polițiștilor va duce la suprasolicitarea celor existenți, avertizează sindicaliștii, care iau în calcul noi proteste de stradă.

”Decizia Guvernului de suspendare a posturilor vacante ne afectează direct pe noi, polițiștii. La nivelul Inspectoratului Județean de Poliției Sibiu blocarea angajărilor înseamnă din start un deficit de minim 25%. Acoperirea necesarului de oameni prin efectuarea de ore suplimentare poate duce implicit la reducerea capacității de intervenție și la afectarea capacității neuropsihice a acestora, din cauza suprasolicitării. Aceeași problemă este la nivel național, nu numai la Sibiu. Chiar și managerii se tem de asta. Plus că se adaugă riscul apariției unui nou val de pensionări masive din sistem. Vor pleca și cei care au mai rămas din vocație”, a declarat Gabriel Ivanov, liderul Federației Smart Lex care reprezeintă aproximativ 15 mii de polițiști din întreaga țară.

Potrivit acestuia, toate mesajele și avertismente lansate de sindicatele polițiștilor au fost ignorate de conducerea MAI, motiv pentru care se iau în calcul noi măsuri de protest ce ar putea duce incluisv la blocarea activității.

”Am făcut tot ce ne-a stat în putință, până acum, însă decizia este la Minister. Singura variantă este să reluăm acțiunile de strată, să reluăm protestele. Asta analizăm acum. (…). Cea mai bună măsură este blocarea activităților și o avem în atenție. Rămâne să analizăm condițiile legale”, a precizat pentru stiridesibiu.ro prim-vicepreședinte al Federației Smart Lex.

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind suspendarea ocupării posturilor vacante din instituţiile publice centrale şi locale începând cu 1 iulie anul acesta.

Potrivit proiectului de OUG, în perioada cuprinsă între data de 1 iulie 2022 şi data de 31 decembrie 2022, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepţia posturilor unice, din instituţiile şi autorităţile publice, astfel cum sunt definite la articolul 2 alineat (1) punctul 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi din instituţiile publice locale, astfel cum sunt definite la articolul 2 alineat (1) punctul.39 din Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, scrie agerpre.ro.

sursa: www.stiridesibiu.ro

SNPR DECUS este mereu aproape de membrii săi

Conducerea SNPR DECUS dă, încă o dată, dovadă că se preocupă de binele membrilor de sindicat. În aceste zile, au fost începute demersurile pentru încadrarea activității polițiștilor, indiferent de structura

Sindicatul DECUS și-a prezentat activitatea.

Cosmin Pastor, vicepreședinte pe probleme juridice și Tudor Coman, vicepreședinte DECUS Maramureș au discutat despre ce înseamnă sindicatul DECUS și ce face pentru membrii săi.Temele de discuție au fost complexe:

Atac dur împotriva oamenilor legii

“Riscul polițiștilor este în birtul din sat”Așa caracterizează activitatea polițiștilor Vicepremierul Hunor.Din păcate, afirmația vine din parte partea unui om care a ajung într-o funcție din Guvernul României printr-o conjunctură